(Seuraavaa sivua ei toimi puhelimella. Ei ainakaan, niin, että siitä saisi mitään selkoa. SORI, mutta en kuitenkaan ole ihan IT-insinööri Olisin kiitollinen, jos siirtyisit tietokoneelle tekemään vertailua)

 Nämä ovat vaihtoehtoisia palveluita, jotka toimivat minun kanssa samalla alalla.

Käymme läpi yksitellen

kolme eri ravintolapalvelua

sekä

isännän ja trubaduurin / bändin erot

Jokainen esimerkeistä on varmasti omalla tavallaan pätevä palvelu ja kyseessä on oman alaluokkansa parhaita. Tarkoituksena onkin yleisemmin verrata minun innovatiivisen ohjelman ja liiketoiminnan luonnetta vakiintuneisiin ohjelmiin,

(tiedot tulevat palveluiden virallisista nettisivuista, sekä ohjelmatoimistoista, kuten buukkaa-bändi.fi, johon kyseiset palvelut ovat vapaaehtoisesti listanneet tietonsa. Kaikki tiedot on löydettävissä hakukoneilla ja tarkistettavissa linkeillä. Jos hinnat tai muut tiedot poikkeavat näistä tiedoista, kyseinen palvelu ei ole tehnyt niistä tiedoista läpinäkyviä, sillä tein ahkeraa taustaustatutkimusta tämän rakentamisessa.)


 
cd.png
 

ja

djp.png

EROT

 

1-4 tunnin ohjelma

Vuorovaikutuksellinen ja aktiivinen toiminta.

Mahdollisuus live-musiikkiin - tietovisaan ja olemassa olevan karaoken juontamiseen (tuntipalkalla)

Hinnoittelu tapahtuman ajankohdan / luonteen mukaan

 

6 tunnin ohjelma

DJ:n soittoa voi minusta luonnehtia passiiviseksi toiminnaksi - toki tämä on subjektiivista

Mahdollisuus DJ-palveluun ja Karaokeen (lisämaksusta)

Ainoa muuttuja hinnassa on tekniikan määrä ja ohjelman luonne. Ajankohtaa ei oteta huomioon hinnoittelussa


YHTEIST

 

Molemmat meistä tarjoamme työntekijän osana palvelua. Kyseessä ei ole siis vain laitteiden tai softan ostaminen. Molemmilla meistä hinnat vaihtelevat riippuen siitä mitä ohjelmaa haetaan.

 

HINTA

(perustuu omiin nettisivuihin)

 

30 - 175e

 

Huom.

Olen nähnyt ohjelmatoimistojen mainostavan DJ-palveluita alk. 300 € / 6H. Tämä luku ei ole kuitenkaan tieteellisesti laskettu keskiarvo, vaan sen sijaan monen ohjelmatoimiston mainostama hinta. Voi kuitenkin olla, että hintahaarukka on suurempi, kun mistä minä olen tietoinen. Paikallisesti DJ-palveluita tarjoavia yksityishenkilöitä on varmasti tuhansia ja he neuvottelevat keikkapalkkionsa mitä todennäköisemmin tapauskohtaisesti.

https://djpalvelut.fi


 
cd.png
 

ja

bp.png

EROT

 

1-4 tunnin ohjelma

Juontaja mukana

Mahdollisuus live-musiikkiin

(eli tunti ja puoli ohjelmaa myös ennen ja jälkeen visan)

Animoitu ja interaktiivinen visa-formaatti

Hinnoittelu tapahtuman ajankohdan / luonteen mukaan

 

Max. 2 tunnin ohjelma

Juontajan voi tilata lisähintaan

Ainoa ohjelman tyyppi on tietovisa

Valtakunnallinen SM-finaali ja tilastointi

Perinteinen kuvia ja musiikkia sisältävä visa

Ainoa muuttuja on visan aihe

(sportti pähkinä - musa pähkinä yms.)

Ajankohtaa ei oteta huomioon hinnoittelussa


YHTEISTÄ

 

Molempien meidän visojen aikana on mahdollista mainostaa tarjouksia ja muuta ravintolan ohjelmaa. Molemmilla on käytössä kattavat mainosmateriaalit. Molemmissa tavoitellaan myynninedistämistä ja asiakkaiden säännöllistä palaamista toistuvalla ohjelmalla.

 

HINTA

(perustuu omiin nettisivuihin)

 

30 - 75e

+10% alv

(Minun Hinnasto)

 

Huom.

En ole kohdannut toista valtakunnallista tietovisan tuottajaa. Kuten DJ- ja Karaoke palveluissa, tätä työtä tekeviä yksityishenkilöitä on varmasti tuhansia ja he neuvottelevat keikkapalkkionsa mitä todennäköisemmin tapauskohtaisesti. Monet ravintolat myös järjestävät itse oman tietovisansa. Silloin hinta rakentuu työntekijän kustannuksista. Tietovisaa valmistamisessa, on kuitenkin tarpeen arvioida kuinka arvokasta oma, sekä omien työntekijöiden aika on.

https://www.baaripahkina.fi


 
cd.png
 

ja

popmaster.png

EROT

 

1-4 tunnin ohjelma

Mahdollisuus live-musiikkiin - tietovisaan ja olemassa olevan karaoken juontamiseen (tuntipalkalla)

Hinnoittelu tapahtuman ajankohdan / luonteen mukaan

 

6 tunnin ohjelma

Mahdollisuus DJ-palveluun ja Karaokeen

Ainoa muuttuja hinnassa on tekniikan määrä. Ajankohtaa ei oteta huomioon hinnoittelussa


YHTEISTÄ

 

Molemmat meistä tarjoamme työntekijän osana palvelua. Kyseessä ei ole siis vain laitteiden tai softan ostaminen.

 


Huom.

Minun on vaikea uskoa, että nämä hinnat ovat ne mitä he tarjoavat ravintoloille. Uskon, että niitä Popmaster suojelee ravintolatarjouksiaan siitä, syystä, että heillä on todella kannattavaa toimintaa yksityissektorilla ja he eivät halua loukata niitä asiakkaita pitämällä heidän numeroitaan näkyvillä. Olen myös käynyt läpi Popmasterin juontaja koulutuksen ja voin kertoa, että koulutuksen taso on kohtuullinen. Sen lisäksi jokaista koulutettua ei oteta palkkalistoille ja juontajien tasokkuus Popmasterilla on suhteellisen korkea.

http://www.popmaster.fi


 
cd.png
 

ja

TRUBADUURIT.png

YHTEISTÄ

 

Yhteistä minulla, trubaduureilla ja duoilla on live-musiikki. Siihen samanlaisuudet kuitenkin usein jäävät. Pienten kokoonpanojen ammattitaidossa ja musiikkityyleissä on niin suuria heittoja, että niitä on hyvin haastava keskenään vertailla.

 

EROT

 

Isännän ja pienen esiintyjän ero piilee siinä, että toisen tehtävä on edustaa ravintolaa ja toisen itseään.

Suomessa on trubaduureja kuten Trubaduuri Pasi ja Petri Pietilä, jotka järjestävät muutakin ohjelmaa, kuten esim. karaokea ja tietovisaa.

Henkilökohtaisesti näen kuitenkin näiden palveluiden olevan vain jälkiajatuksia, eivätkä ne ole koskaan saaneet sitä samaa rakkautta, jota varsinainen musiikki on saanut. Sen johdosta nämä lisät jäävät vain pikemminkin markkinointi tempuiksi kuin varsinaisiksi palveluiksi.

 

HAASTEET

 

Jokaisella aktiivisesti keikkailevalla trubaduurilla on varmasti kehittynyt pieni kirjo tukijoita. Sama ilmiö on minun kohdalla tapahtunut. Joillain tämä on suosio” on suurempi ja joillain se on taas pienempi.

Ongelmana on kuitenkin, että tämä tuki on hyvinkin paikallista ja jopa omia tukijoita voi olla hyvinkin haastavaa nimen pohjalta saada ravintolaan viettämään sekä vapaa-aikaansa että rahaansa.

Monet ihmiset myös kiertävät kaukaa kalliita lippuja myyviä ravintolassa, joten korvaus pitää tulla ravintolan kukkarosta.

 

HINTA

(perustuu omaan tutkimukseen)

 

Trubaduurit kulkevat lähes aina kauhutulla “Pyydä hintatarjous” mallilla

Siksi tein juuri niin.

Soitin kuudelletoista eri trubaduurille ja selvitin mitä he laskuttivat.

LÄHTÖKOHTAISESTI KAIKKI OLIVAT LIIAN KALLIITA Pieneen - keskisuureen ravintolaan

16 esiintyjän ensimmäisen tarjouksen keskiarvoksi sain:

416 EUROA

Jokaisen artistin hinnasta sain neuvoteltua pois yli 100e ja parhaimmassa tapauksessa yli 250e pois.

Eli mistä tämä hinta sitten koostui? En tiedä, mutta vastauksia kuulin, kuten

“Hinta on veteen piiretty raja”

“Hinnoittelu on dynaaminen” -

(mitä ikinä tuo tarkoittikaan)

te ette kuitenkaan osta palveluita dynaamisesti. Eikä budjetti ole teille veteen piirretty raja. Sen sijaan se on teidän elanto.


Huom.

Ymmärtääkseni vielä 80-, 90- luvulla teidän ravintoloissanne kävi trubaduureja odottaen esim. vain bensa rahaa ja juomia. Hän myös usein jäi viettämään jopa aikaa teidän asiakkaiden kanssa. Näin pitäisikin toimia.

Silloin oli myös huomattavasti helpompi erottaa laadukas trubaduuri sellaisesta, jolle mielummin maksaisi, jotta ei soittaisi. Tietyn klubin, kun trubaduuri oli soittanut oli selvää, että hän oli tasokas. Muita ei kannattanutkaan ottaa. Nythän tilanne on aivan eri. Me kaikki hukumme sähköposteihin ja kuinka suuri osa näistä on henkilöitä markkinoimassa heidän palveluitaan, jotka eivät ole teille hyödyksi? N. 95%

Näyttökuva 2018-10-22 kello 16.13.05.png

Muista ottaa YHTEYTTÄ

MUTTA ENSIN PYYDÄN PAVELUSTA

Jätän tähän linkin, jossa juonnan “Ravintola Petterissä - Chilinsyöntikilpailua” Miksi? Koska se oli aivan älyttömän hauskaa. Olen siis aina omien ohjelmien lisäksi avoin osallistumaan kaiken tyyppisiin hauskoihin tapahtumiin.

POHDI

SILLÄ JOS SINULLA ON IDEA, JOLLA VOIMME YHDESSÄ HYÖDYNTÄÄ MINUN KYKYJÄNI SAAVUTTAAKSEEN TEIDÄN TAVOITTEITA, NIIN MIELELLÄNI KUULEN NIISTÄ.

Jos ideanne sytyttää palon meissä molemmissa tulemme varmasti menestymään idean kanssa.

0401814891

CLUBADUURI@SAKKE.NET

(kysy pois kaikki kysymykset)

 

whitemediat.png