Miksi pelkkä karaoke mahdollisuus ei Aina riitä

MIKSI SINÄ TARVITSET KARAOKEJUONTAJAN?

Jos suomalaiset rakastavat jotain, niin se on Suomi klassikoiden hoilaamista kännipäissään. Usein yömöhään kaverporukalla liikkelläolevat tykkäävät aallon lailla vyöryä huoneesta toiseen päästäen pari kovaäänistä murahdusta Olavi Virran kappaleen päälle. 

Karaoke kyllä vetää massaa usein sankoin joukoin, mutta onhan se usein melko puuduttavaa niin työntekijöille kuin asiakkaillekin. Hyvillä aikeilla alkanut karaoke voi nopeasti riistäytyä käsistä ja tämä kyllä karkoittaa tietyn asiakaskunnan pois. Sana leviää nopeasti ja he, jotka ottavat karaokea yhtään vakavammin jäävät kyllä silloin pois.

Monella välttämättä ei ole kiinteistössä tilaa pitää erillistä "karaokehuonetta". Eli lauantai yönä koko ravintola toimii karaokehuoneena ja kaikki paikalla olevat saavat nauttia korvan täydeltä mitä mielenkiintoisempia tulkintoja mitä mielenkiintoisemmista kappaleista. Tämän takia jokaisen budjetista pitäisi löytyä tilaa karaoketyöntekijälle, varsinkin näin kesäaikaan. Vaikka palkkakustannukset jo nyt pännittäisi pienessä kapakaassa annan muutaman syyn miksi tälläistä kannattaa harkita ja mistä hänet värvätä.

1. Pelkkä karaoke mahdollisuus ei nykyään riitä.

 Kilpailua on vain niin paljon. Miten sinun karaoke erottuu kaikkien muiden karaokesta? Jos vastaus on ei mitenkäään sinulta menee ohi loistava tilaisuus. Yksi parhaista keinoista erottua nykypäivän karaoketarjonnasta ei ole teemoilloilla tai uusilla kappaleilla. Kaikki kuitenkin laulavat niitä samoja biisejä olkoot teemana 50-, 60-luku, tai Matti ja Teppo. Se miten voit erottaa oman karaoken on tekemällä siitä enemmän asiakaslähtöisen. Tämä tapahtuu luomalla paremmin hallitun ja mukavamman tunnelman sinun karaokeen. 

      2. Rajoittaminen

Jos löydätte työntekijän joka on mistään kotoisin on hänellä kyky "sensuroida" ja editoida illan kulkua. Hän pitää iltaa otteissaan ja varmistaa, että yhtäkkiä ei olla katsomassa sooloshowta naiselta, joka itse on vuorenvarma siitä, että hän kuulostaa ihan Kaija Koolta. Illan tunnelma pitäisi olla elävä, nopeatempoinen ja kannustava.

3.  Vapauta itsesi ja henkilökuntasi

On todella puuduttavaa ja haastavaa pyörittää monta työtä samaan aikaan ja pelkkä karaokeillan tempon ylläpitäminen kyllä oikeasti vaatii työtä. Kun työntekijät saavat keskittyä siihen mihin heidän kuuluu, kaikki ovat iloisia.

4. Sosiaalityö

On hyvä muistaa, että tämä työntekijä on samaan aikaan asiakaspalvelija. Pieni kuppila missä palkoilla ei ole kun yksi tai kaksi henkilöä, hyötyy aina siitä kun paikalla on enemmän työntekijöitä. Sosiaalisuus on kuitenkin vahvasti ajava tekijä ravintolaillan takana. Sen lisäksi jos joku asiakas alkaa liikaa avautumaan hän voi vain neuvoa "laulapa vähän Kari Tapiota".

Ai, että mitä positiivista palautetta tulee, kun asiakkaat kokevat sen wow tunteen, että palvelu moninkertaistuu. 

MISTÄ TÄMÄN HERCULEKSEN SAA?

Mistä löytää asianosaava juontaja ilman, että tarvitsee palkata Jaajo Linnanmaata paikalle? Karaoketyöntekijän ei tarvitse olla kallis, jos asian hoitaa oikein. Karaoketyöntekijä on siinä hyvässä asemassa, että hän ei ole vakituinen työntekijä.

Sinun ei tarvitse laittaa työilmoituksia netin joka kolkkaan tai käydä läpi pinottain hakemuksia. Kesässä on nimittäin muutakin hyvää, kun ainoastaan se, että terassi on jo täynnä väkeä ennenkun ravintola edes avaa ovensa. Nyt on loistava aika hyödyntää sitä, että nuoret tarvitsevat kesätöitä.

Kysele ympäriltä. Varmasti tunnet jonkun, jonka lapsi on vaikkapa lomilla koulusta. Laita viestiä sukulaisille tai biljardikavereille. Tietävätkö heidän jälkeläiset kenestäkään, joka on jäänyt vaille kesätöitä.

Lukion ja ammattikoulujen korkeimpien luokkien penkeiltä löytyy varmasti monia henkilöitä, jotka hyppäisivät ilomielin teille hommiin. 

Astetta korkeammalle jos tavoittelee, niin silloin haetaan musiikkialan opiskelija.  Tässä tapauksessa asia ei voisi olla paljoa paremmin. Tarpeeksi innokas musiikkialan opiskelija tietää mistä on kyse ja saattaa tehdä työn lähes ilmaiseksi juontamiskokemuksen nimissä. Jos tekijä on kesätöissä hän sitten hyvä, jos tarvitsee edes työsopimusta. Suullinen sopimushan on aina kultaa.

Mahdollisuuksia on monia ja kynnykset ovat melko pienet. Jos tuttavapiiristä ei ketään löydy voit aina laittaa sanan kiertämään puskaradioon. Facebookin kautta saat myös kiinni enemmän ahkeria nuoria, kun mitä Michael Jackson sai.

Jäljelle jää vain ehdottaa, että hän tulee sitten näin edes kokeilumielessä (mielellään selvinpäin) vierailemaan. Asian ympärille ei tarvitse tehdä suurta produktiota. Sitten jäädään innollaa odottamaan miten juuri sinun asiakkaat hänet ottavat vastaan. Uskon kuitenkin vahvasti, että niin vakioasiakkaat kuin karaokea pelänneetkin asiakkaat varmasti arvostavat tätä

Jos etsit karaoken ulkopuolelta uutta ratkaisua kesän ravintolaohjelmaan olen kehittänyt uuden avaimet käteen live-musiikki / tietovisa formaatin. Helpotusta sinun arkeen, markkinointiin ja profilointiin. Lue lisää: 

 

www.sakke.net